Menu
0
Voor 14:00 besteld? Vandaag verzonden!
Ruim 25 jaar ervaring
Grootste assortiment van Nederland
Telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 20.00

Stradal (Prefaest) zelfdragende afvoergoten type I

De zelfdragende afvoergoten type I zijn vervaardig van gewapend beton of cortenstaal met een betonvulling.

Zelfdragende afvoergoten type I

Ons programma bestaat uit 3 soorten zelfdragende afvoergoten.

HOE KIEST U DE JUISTE AFVOERGOOT

 

STRADAL URBAN I

Een grote stap vooruit in het hedendaagse straatbeeld.

De zelfdragende Urban-I roostergoten van Stradal worden in Nederland op de markt gezet door Diederen Afwateringstechniek. Een zelfdragende roostergoot, voorzien van een esthetisch en innovatief vormgegeven rooster, speciaal ontwikkeld voor een vloeiende integratie in het ontwerp van onze openbare ruimte.

Met het zelfdragende I-type concept conform EN 1433, biedt de URBAN-I een technisch en innovatieve oplossing, om de hedendaagse uitdaging aan te gaan op het gebied van duurzame bescherming tegen wateroverlast.

Het rooster
Het rooster van de URBAN-I, past zich aan uw wensen aan. Verkrijgbaar in alle RAL kleuren, dus de mogelijkheden voor personalisering van de URBAN-I zijn groot. Laat uw creativiteit zien en creëer een uniek ontwerp in combinatie met deze innovatieve oplossing. Laat de URBAN-I onderdeel zijn van uw ontwerp!

STRADAL (PREFAEST) HRI

Deze lijnafwateringsgoten vormen al jaren de meest duurzame oplossing voor afwateringsprojeckten.

De zelfdragende HRI roostergoten van Stradal worden in Nederland op de markt gezet door Diederen Afwateringstechniek. Een zelfdragende lijnafwatering, voorzien van een gietijzeren "BANANE" of "SAÔNE" profielrooster klasse D, 400KN of F, 900KN.

Stradal HRI® lijnafwateringsgoten vormen de meest duurzame oplossing voor afwateringsprojecten. De gepatenteerde productiemethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zeer hoge (zelfverdichtende) betonkwaliteit en waarbij de goten worden voorzien van een stalen langs- en dwarswapening, waaraan ook de gegalvaniseerde hoekprofielen en schroefhulzen zijn gekoppeld, geven de mogelijkheid dat HRI® goten zonder steunrug geplaatst kunnen worden. Zelfs bij verkeerklasse F, 900KN. Conform de NEN-EN 1433, afwateringsgoten voor verkeersgebieden, vallen de HRI®goten onder het zogenaamde I-type.

Daarbij zijn HRI® goten voorzien van voorgemonteerd, speciaal ontwikkeld, nodulair gietijzeren roosters. Het profiel zorgt voor een optimale en snelle opname van water. De HRI® goten zijn tevens uitgerust met een vaar-/moereind. In combinatie met de aangebrachte pen/gatverbinding, zorgt dit voor een optimale ondersteuning tussen de gootelementen onderling. Dankzij de voorbereide kitvoeg, is het mogelijk de elementen onderling vloeistofdicht af te werken. Zandvangelementen en eindplaten kunnen worden geleverd met een PVC of HDPE aansluiting.

ExoDrain

De eisen die worden gesteld aan afwateringssystemen worden steeds uitdagender. Naast de basisfunctie van een goede afwatering, spelen ook aspecten als uitstraling, onderhoudsgemak, beschikbare inbouwhoogte en wijze van inbouw een steeds belangrijkere rol. Standaard gootsystemen uit beton of polymeerbeton hebben hun sterke kanten, maar door de benodigde standaardisatie ook hun beperkingen. Met die gedachte is de ExoDrain ontwikkeld.

De ExoDrain bestaat uit een uitwendig (EXO) “skelet” gemaakt van CorTen staal (of RVS). Dit skelet wordt gevuld met beton, waardoor een oersterke constructie ontstaat die veel voordelen biedt.
Op een voldoende draagkrachtige ondergrond heeft de ExoDrain geen betonfundatie of verdere zijlingse aanvulling met beton nodig. (Type-I vlgs. NEN-EN 1433). Hierdoor ontstaat aan het wegoppervlak geen lelijke brede betonstrook die normaal gesproken snel al zo’n 10 cm breed is. De gootbreedte en -hoogte zijn aan te passen aan elke situatie (zelfs afschot en “tegenschot” zijn mogelijk). Door de materiaalkeuze is het ook mogelijk lange gootlengten (tot 3 meter) en ééndelige hoekstukken te fabriceren. Dit zorgt voor kortere plaatsingstijden en een perfect eindresultaat!

Bijzondere roosterafdekkingen
Gietijzeren roosters kunnen slechts in lengtes van een halve meter worden gemaakt. Wanneer de roosterafdekking in CorTen of RVS wordt uitgevoerd, kunnen ook lengtes tot 3 meter worden geproduceerd. Omdat alles op maat gemaakt kan worden kunnen de roosters helemaal naar wens van de klant worden geproduceerd. Hierbij moet natuurlijk wel rekening worden gehouden met verkeersbelasting!

 

 

Lees meer
Lees minder
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recently added

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw: €0,00
Bestel nog voor €1.815,00 en de verzending is gratis